Om oss

Autoleie AS er en familieeid mobilitetsaktør med hovedkontor i Kristiansand. Historien til selskapet går over 50 år tilbake i tid. I begynnelsen var Autoleie en leiebilaktør tilknyttet en bilforhandler, og hadde hovedfokus på det lokale markedet. Eierne så tidlig verdien av et nettverk som kunne utvikle seg uavhengig av bilforhandlere og utvidet nettverket som en kjede av løst tilknyttete leiebilaktører gjennom 1990 tallet. Fra 2000 har kjeden vært landsdekkende med representasjon i de fleste store og mellomstore byene og flyplassene i Norge.

I 2005 fikk selskapet agenturet for Sixt rent a car i Norge, og dette driftes i dag gjennom et nettverk av egeneide selskaper samt subfranchisetakere. Sixt har i dag over 80 utleveringssteder i Norge, og opplever en betydelig vekst i de fleste segmenter.

Autoleie er en mobilitetsleverandør med en moderne og fleksibel bilflåte og tilbyr alt fra små personbiler, stasjonsvogner, premiumbiler og luksusbiler til SUV, varebiler og minibusser. Bilene tilbys gjennom forskjellige løsninger som bilutleie, bilabonnement og månedsleie. Noen av bilene selges også gjennom eget bilutsalg.

Autoleie er stolte over å være den eneste landsdekkende leiebilkjeden som har Norske eiere. Hovedaksjonær Geir Lidi Pedersen er fortsatt engasjert i bedriften, sammen med begge sine døtre som er ansvarlige for områder innenfor kundeservice, markedsføring, produktutvikling, HR og Operations, og selve merkevaren. Sammen med aksjonær Trond Svensson og hans sønner som også er involvert i driften deler de mye kunnskap og erfaring bygget opp gjennom mange år. Aksjonærene er stolte over å kunne kalle seg en familiebedrift, og at andre generasjon nå er tungt involvert i drift og utvikling sammen med CEO, Andreas Bragdø Eidsaa.

Etter 35 år som Administrerende Direktør gav Geir Lidi Pedersen stafettpinnen videre til Andreas Bragdø Eidsaa (tidligere CFO) høsten 2022.

Autoleie har et stort fokus på å tilby tjenester med god service, kvalitet og sikkerhet til sine kunder. Det jobbes derfor kontinuerlig med kundeundersøkelser, statistikker og andre tall som hjelper bedriften med å utvikle seg.

Eierne har stor tro på fremtidens mobilitetsløsninger, og at flere vil gå fra og eie til og leie/dele billøsninger i fremtiden. Fremtidens teknologi vil gjøre dette enda enklere.